Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır?

21-07-2022 01:17
Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır?

Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı bir şekilde hayvan yetiştiriciliği yapmak ve en yüksek verimi alabilmek için birtakım faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Yapılan doğru uygulamalar ve kaliteli ürün kullanımı hayvan yetiştiriciliğinin temelini oluşturur. Tavuk kümesi, kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan ürünlerin başında gelir. Tavuk kümesinin kalitesi ve yeterli fonksiyonlara sahip olması hayvanların bakımının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından büyük önem taşır. 

İhtiyacınıza Uygun Tavuk Kümesi Modelleri

Tavuk kümesi ürün çeşitleri arasından seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Öncelikle kümesin çevresel faktörlere karşı dayanıklı bir yapıya sahip olması gerekir. Bunun için de kaliteli ahşap malzeme kullanılarak üretilmelidir. Kümesin soğuk havadan etkilenmemesi, yağmur ve rüzgar gibi hava koşullarına karşı dayanıklı yapıda olması hayvanların konforu için önemlidir. 

Mandu, dış mekan hava koşullarından etkilenmeyen, paslanma, çürüme ya da kurtlanma gibi herhangi bir deformasyona uğramayan uzun yıllar dayanabilir özellikteki tavuk kümesi modelleri ile ihtiyacınıza uygun seçenekler sunar. Mandu kümes modelleri, açılır kapanır pencereleri ile kümes içerisinde iyi bir havalandırma imkanı sunar. Arkadan açılan kapak tasarımı ile kümes içerisine rahatlıkla ulaşım sağlanabilir ve kolay bir şekilde temizleme işlemi yapılabilir. Dayanıklı yalıtım malzemesi ile zeminde su ve pislik gibi durumların oluşumuna karşı dayanıklıdır. 

Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran Mandu lüks ahşap tavuk kümesi modelleri verimliliğin artmasına yardımcı olur. Ürünler, beton, toprak ve çim zeminler üzerinde rahatlıkla kullanılabilir bir yapıya sahiptir. Yerden 50 cm yüksekliğe sahip olmasıyla etrafına tel örgü yapıldığında tavukların kümes altında gezebilmelerine de yardımcı olur. Mandu tavuk kümesi, konforlu kullanım imkanının yanı sıra yeşil renkli çatı kaplaması ve fındık rengi ahşap boyası ile bahçenizde şık bir görünümün olmasını da sağlar.

Tavuk Kümesi İçi Nasıl Olmalı?

Tavuk kümesi içinin, hayvanların sayısına bağlı olarak düzenlenmesi gerekir. Tavuk kümesi, hem kümes içerisinde bulunan hayvanların konforu hem de yüksek verimlilik almak için zemin, beslenme bölümü ve yumurtlama bölümü esas alınarak dizayn edilmelidir. Tavuğun sağlıklı bir şekilde yumurtlayabilmesi için kümeste gerekli koşulların oluşturulması gerekir. Folluk ve tünek gibi tavuk kümesi malzemeleri kümes içerisine düzgün bir şekilde yerleştirilmelidir. 

Hayvanların sağlığı açısından zemin üzerinde doğru bir temizliğin yapılmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde yumurta verimlilik oranında artış sağlanabilir. Bununla birlikte kümesin içi gün ışığını iyi bir şekilde almalı ve iyi havalandırılmalıdır. Tüm bunlara bağlı olarak tavuk kümesi içinin özenli bir şekilde dizayn edilmesi, hem tavuğun sağlığı hem de yumurta verimliliği açısından önemlidir. Bu gibi özellikleri bünyesinde barındıran tavuk kümesi çeşitleri daha konforlu bir kullanım imkanı sunar. 

Tavuk Kümesi Alt Zemini Nasıl Olmalı?

Tavuk kümesi alt zemini, hayvanın konforu, buna bağlı olarak da yumurta verimliliği açısından önemlidir. Bu nedenle de hayvanların ihtiyacına uygun olacak şekilde düzenlenmesi gerekir. Bu nedenle alt zeminin kümes içerisinde oluşabilecek olan su ve pislik gibi durumlara karşı dayanıklı yalıtım malzemesi ile kaplı olması önemlidir. Bununla birlikte kolayca ulaşılabilen ve temizlenebilir bir yapıda olması daha kolay bir kullanım imkanı sunar. Aynı zamanda kümes tabanının yerden belirli bir yükseklikte olması gerekir. Yerden yüksek olacak şekilde tasarlanmış olan tavuk kümesi, hem kuru bir zemin oluşturulması hem de soğuktan etkilenilmemesi için önemlidir.

Mandu, 2012 yılından bu yana ve yenilikçi vizyonu ile ahşap kalitesini buluşturur. Genişleyen ürün yelpazesi ve özgün tasarımları ile ihtiyacınıza yönelik kaliteli ve şık seçenekler sunar. Siz de konfor ile estetiği bir araya getiren Mandu ürünlerine kolaylıkla ulaşım sağlayabilir ve güvenli alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.