Soğuğa Dayanıklı Kedi Evi Nasıl Olmalıdır?

07-11-2022 01:10
Soğuğa Dayanıklı Kedi Evi Nasıl Olmalıdır?

Soğuğa Dayanıklı Kedi Evi Nasıl Olmalıdır?

Sevimli dostlarımız arasında yer alan kediler her daim ev içinde ya da uygun koşulları sağlayan barınaklarda yaşayamaz. Bu nedenle soğuk kış ayları yaklaştıkça zorda kalan kedi sayısı artış gösterir. Bahçede ya da sokakta yaşayan kediler için soğuğa dayanıklı kedi evleri kurmak iyi bir çözüm olabilir. Uygun şartları sağlayan bir ahşap kedi evi hayvanları soğuktan ve yağmur gibi zorlu hava koşullarından korur.

Bir kedi evinin zorlu mevsim şartlarında onlara sıcak bir yuva olması için belli koşulları karşılaması ve uzun ömürlü olması gerekir. Doğru malzemeden üretilmesi, tasarımı, yalıtımı ve diğer detayları ile koşullara uyum sağlama derecesi değişir. Soğuk havalarda kedilere sıcak bir yuva olan evler için genellikle ahşap malzeme kullanılır. Ahşap hafifliği ile kolay kurulup taşınabilir. Isı yalıtımlı bir ahşap ev yazın serin, kışın ise sıcak bir ortam oluşturur.

Ahşap Kedi Evi Modelleri

Sahiplendiğiniz ya da sokakta baktığınız kediler için sıcak bir yuva oluşturma hayali kuruyorsanız dış mekan kedi evi seçimi yapmalısınız. Ev içinde kurulan kedi evleri genellikle ısı yalıtımı ve dayanıklılık konusunda farklı şartları sağlar. Dış mekan için özel üretilen ahşap kedi evi modelleri ise yüksek dayanıklılık, sağlamlık ve ısı yalıtımı gibi özelliklere sahiptir. Kullanım alanı ve amacıyla birlikte ürünlerin özellikleri değişir.

Konumlandığı yer dışında boyut ve bölme kapasitesine göre de ahşap kedi evi modelleri farklılık gösterir. Özellikle sokak ve bahçede kullanıma uygun olan yuvalar birden fazla kedinin barınması için tasarlanır. Kedi apartmanı, üçgen kedi evi ve dubleks kedi evi gibi farklı seçenekler birden fazla hayvanın barınması için uygundur.

Evinizin sokağında yaşayan kedilerin kış aylarında başını sokacak sıcak bir yuvası olsun istiyorsanız ısı yalıtımlı ahşap kedi evlerini tercih edebilirsiniz. Çürümeye dayanıklı olarak imal edilen ahşap materyal sayesinde bu evler, kış boyunca yağmura maruz kalsa dahi sağlamlığını korumaya devam eder. Ayrıca mantar ve küf oluşumuna karşı da direnç göstererek kediler için sağlıklı bir ortam yaratır. Sokak hayvanları için seçim yapıyorsanız ısıya dayanıklı kedi evi tercih ederek istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Soğuktan Kedileri Nasıl Koruruz?

Dışarıda yaşayan kedileri soğuktan korumak istiyorsanız bütçenize uygun bir kulübeyi tek başınıza ya da dostlarınızla bir araya gelerek satın almak en etkili çözüm olur. Ev, ofis ve işletme bahçesine, sokaklara ya da belediye parklarına kedi evleri yerleştirmek birden fazla hayvanın soğuktan korunması için yararlıdır. Ahşap kedi evi bu anlamda iyi bir seçim olur.

Mandu ahşap kedi evleri standart ahşap kulübelerden farklı olarak Marin Plywood ve ithal çam gibi materyallerden imal edildiği için hava koşullarına dayanıklıdır. Isı yalıtımlı çatı kaplaması ayrıca su geçirgenliğini de minimuma indirir. Kedileri soğuktan korumak istiyorsanız su, ısı ve soğuğa karşı etkili olan bir yuva seçebilirsiniz. Ayrıca kedi evlerinin içine battaniye, talaş ve yün gibi materyaller yerleştirerek kış aylarında dostlarımızın ısınmasına da yardım edebilirsiniz.

Kedi Evi Nasıl Seçilmelidir?

Kedi evi seçimi yaparken en verimli ürüne karar vermek için bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Kedilerin yaşam tarzından psikolojisine kadar birçok unsur seçimlerinizde etki sahibidir.

  • Kedi evi boyutları seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Yavru ve yetişkin kediler ya da birden fazla hayvan için aynı ürün uygun olmaz. Kedi özellikleri ve sayısının yanı sıra kurulum yapılacak alanın genişliği de boyut seçiminde etkilidir.

  • Kediler oynamayı ve saklanmayı sever. Oynamaları için bir bahçesi ya da oyuncakları olan bir model, eğlenceleri için korunaklı bir alan yaratır. Kendilerini korumak istediklerinde saklanmaya uygun kapalı bölmeler olan yuvalar da işlevseldir.

  • Kediler birlikte zaman geçirmeyi ve uyumayı sevseler de bazen yalnız kalmak isterler. Bu nedenle bölmeleri olan fakat birbirine bağlantılı yapılar çoklu yuva seçenekleri için idealdir.

  • Mama ve su kabı bulunan ya da bunların yerleştirilebileceği alanı olan yuvalar da işlevsel olur. Kediler yuvasından çok uzaklaşmadan beslenme ve barınma ihtiyaçlarını böylelikle karşılayabilir.

Şimdi siz de soğuğa dayanıklı ve işlevsel bir yuva arıyorsanız Mandu kedi evi modellerini inceleyerek hemen aralarından sipariş verebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.