Köpek Kulübesine Nasıl Alıştırılır?

12-04-2022 23:50
Köpek Kulübesine Nasıl Alıştırılır?

Köpek Kulübesine Nasıl Alıştırılır? İpuçları & Öneriler

Yol arkadaşınızın bir evi olması, onun ve sizin özel alanınız olduğu anlamına gelir. Güvenilir, kaliteli ve doğal malzemelerden imal edilen ahşap köpek kulübesi çeşitleri, can dostlarınızın konforunu katbekat artırır. Onların barınma ihtiyacını karşılayan ürünler, ahşabın fonksiyonelliği ile minimal bir ev görünümündedir. Minik dostların değişen iklim koşullarından korunmasını sağlar. Kulübeler ev arkadaşlarınız için bahçe ya da balkonlarınızda estetik bir görüntü oluşturur. Mandu, birbirinden farklı boyutlarda üretilen köpek kulübesi modelleri ile korunaklı yaşam alanları yaratır.

Köpek Kulübesi Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Can yoldaşlarınıza mutlu ve rahat yaşayabilecekleri bir ev bulmanız zaman alabilir. Mandu'nun çatı gölgelikli, iki katlı ya da bahçeli kulübe seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Nefes alabilir, organik, çevre dostu, dayanıklı ve ısı yalıtımlı alternatifler, bu minik canlıların doğadan kopmadan yaşamasına yardımcı olur.      

• Hayvan dostu olan kişilerin çevreye karşı duyarlılığının fazla olduğu düşünülerek doğal malzemelerden üretilen kulübeler tercih edilir.

• Bu minyatür evler, zorlu hava koşullarına dayanıklı olan ahşap malzemelerden imal edilir. Böylece, ürünler mevsim geçişlerinde deformasyona uğramadan uzun süre rahatlıkla kullanılır.

• Bakım ve yenileme onarımı düzenli olarak yapıldığı zaman kullanım ömürleri uzar.

• Kulübeler, bu minik yavruların içgüdüsel olarak kemirme arzusuna karşı direnç gösterir.

• Hava sirkülasyonu sağlayan evler, koku ve küf gibi sorunların oluşmasına engel olur.


Can Dostlarınızı Yeni Evlerine Alıştırmanın Yolları

Patili dostlarınızı köpek kulübesine alıştırmanın bazı yöntemleri mevcuttur. Belli rutinler oluşturarak hem kendi hem de yavrularınızın hayatını kolaylaştırabilirsiniz. Özellikle yalnız ya da karanlıkta kaldıkları zaman huysuzlanmalarına, ağlamalarına ve bulundukları alanı reddetmelerine neden olur. Köpeği kulübesine alıştırmak ve yeni ortama kolayca adapte olmalarını sağlamak için neler yapmalısınız, işte birkaç ipucu:

• 'Kulübe', 'yatak' ve 'ev' gibi komutlar vererek minik dostlarınızı yeni evlerine yönlendirebilirsiniz. Her zaman aynı kelimeler ile komut vermeniz oldukça önemlidir.

• Kulübeye girme zamanını kendisinin belirlemesini beklemeniz gerekir. Yavru köpekler yetişkinlere göre daha kısa sürede kalarak alışabilir. 

• Köpek kulübesi alıştırma yöntemlerinden biri de sevdiği eşya ya da mamadan geçer. Can yoldaşınızın en sevdiği mama, oyuncak, yastık ya da kemiği kulübesine yerleştirerek orayı daha cazip hale getirebilirsiniz. Böylece, kulübenin içinin kişisel alanı olduğunu anlar.

• Kulübesine girdiği zaman kapısını kapatıp ödül mamasından vererek alıştırabilirsiniz. Siz evdeyken kulübenin kapısını açarak ona güven verebilirsiniz.

• Karanlıkta korkunç görünen kulübelerin içini ışıklandırarak güvenli olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Kulübeleri, onlara eğlence aracı gibi gösterebilirsiniz.

• Kulübesini sizin de sıklıkla zaman geçirdiğiniz bir yere koyarak alışma sürecini kolay bir hale getirebilirsiniz.

• Bu can dostlarınız ile inatlaşmadan hareket etmeniz gerekir. Aksi durumda, size karşı dostça olan davranışları yerini saldırganlığa bırakabilir ya da sizden korkup uzaklaşabilir.

• Minik yavrularınızın en sevdiği oyunları oynayarak kulübeye yaklaşmalarını sağlayabilirsiniz.

• Onlar kendiliğinden kulübeye girene kadar bu rutini tekrarlamanız gerekir. 

Konforlu Modeller ile Dikkat Çeken Köpek Kulübeleri

Köpek kulübesi çeşitlerinin yol arkadaşlarınızın boyutuna ve cinsine göre tercih edilmesi gerekir. Small, Medium, Large ve XLarge boyutları bulunur. Mandu, ısı yalıtımlı köpek kulübesi seçenekleri ile açık havada kullanıma uygun olduğunu kanıtlar. Dublex teraslı ve bahçeli çeşitleri ise güneş ve yağmurdan korunmalarına destek olur. Köpek kulübesi yapımı hizmeti veren Mandu, hava koşullarına en uygun ürünleri ile can yoldaşlarınızın rahatını en az sizin kadar önemser. İşlevsel özellikleri ile pek çok alternatif sunarak onlara mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir yuva tasarlar. Farklı istek ve ihtiyaçlara yanıt veren kulübeler, hayvan dostlarınızın güvenliğini de sağlar. Köpek kulübesi fiyatları, kulübenin büyüklüğüne ve tasarımına göre değişebilmektedir. Köpeğinizin boyutlarına en uygun seçenekleri hemen inceleyebilir ve bahçelerinize şık bir görünümü beraberinde getirecek en ideal ürünü sepete ekleyebilirsiniz.  

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.