Köpek Kulübesi Nasıl Seçilir? Cinsine Göre Öneriler

31-03-2022 18:11
Köpek Kulübesi Nasıl Seçilir? Cinsine Göre Öneriler

Köpek Kulübesi Nasıl Seçilir? Ebatına ve Cinsine Göre Öneriler

Biliyoruz ki, en sadık dostunuz olan köpeğiniz hayatınızda oldukça önemli bir yere sahip. Sizi görünce neşeyle sallanan kuyruklar, parıldayan gözler ve size uzanan patiler, hayata bambaşka gözlerle bakmanız için mükemmel bir neden... Onun yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak ise payınıza düşen en büyük görev. Size can yoldaşı, yürüyüş arkadaşı olan bu tüylü dostlarınızın ihtiyaçlarını düşünerek hareket etmeniz; köpeğinizin sağlığı için oldukça önemli. Beslenmenin ardından gelen barınma ihtiyacı sevimli evcil arkadaşınızın en önemli ihtiyaçlarıdır. Bu noktada köpek kulübesi seçimi öne çıkar. Can dostunuzun fiziksel sağlığını koruması, konfor ve güvenliğini sağlaması açısından çok önemlidir. Peki onun için en doğru köpek kulübesini nasıl seçmelisiniz? Mandu ahşap köpek kulübeleri, can yoldaşınız için kaliteli ve güvenli seçenekler sunar. Haydi o halde farklı alternatiflerle size seçim şansı tanıyan, onun konforunu sağlayacak köpek kulübelerini keşfedelim...  

Can Dostunuz için Uygun Köpek Kulübesi Seçimi Nasıl Yapılır?

Seçim yaparken öncelikle ürünün materyaline dikkat etmelisiniz. Sadık dostlarınız için seçeceğiniz kulübe onların fiziksel sağlığının korunmasını sağlayacak ve olumsuz hava koşullarından etkilenmesini engelleyecek yapıda olmalıdır. Kulübe yapımında kullanılan malzemelerin çevreye ve dolayısı ile köpeğinize zarar vermeyen malzemeler olması önemlidir. Ahşap kulübeler bu noktada öne çıkar. Ahşap köpek kulübelerinin hava alması sayesinde kötü kokular engellenir. 

Evinizin bahçesinde baktığınız tüylü dostlarınızın kulübelerinin ısı yalıtımları da önem taşımaktadır. Dış mekan ısı yalıtımlı köpek kulübesi can dostunuzun için yazın güneşten kışın da soğuk ve yağışlı havalardan olumsuz etkilenmemesini sağlayacak özellikte olmalıdır. Mandu ahşap köpek kulübesi dışı ahşap, içi izolasyon kaplı sandviç sistem ile yazın (-7)serin; kışın (+9) sıcak derecelerde kalabilme özelliğine sahiptir. Özellikle yağışlı havalarda yerden yüksek zemin köpeğin ıslanmamasını sağlayarak kulübenin kuru kalmasını sağlar. Kulübelerdeki çıkarılabilir kapı özelliği kapının yazın çıkarılarak kulübeyi daha serin kalmasında etkilidir. 

Mandu köpek kulübesi yerden yüksek yapıları ile içeriye su girmesini engeller. Dışı ahşap içi izolasyon kaplı yapı köpeğinizi kışın sıcak yazın serin tutar. Köpek kulübesinin açılır kapanır kapısı sayesinde ısı içerde tutularak kulübenin soğuması engellenir. Ayrıca kulübenin kapısını gece kapatmanızı sağlayarak yavru köpeği dış etkenlerden korur.

Mandu Köpek Kulübesi Ebatları Nasıl Olmalıdır?

Köpek kulübesi ebatları dostunuzun kulübenin içinde rahatlıkla hareket etmesini sağlayacak büyüklükte olması açısından önemlidir. Köpeğin cinsi ve büyüklüğü alınacak kulübenin ebatı ile doğrudan ilgilidir. Köpek kulübesi ölçüleri oldukça değişkendir. Köpeğinizin yaşam alanı, kulübenin iç boyutu ile doğrudan ilgilidir. Bu sebeple köpeğinizin kolayca girip çıkabileceği, rahat bir şekilde hareket edebileceği iç ölçülere sahip bir kulübe tercih etmelisiniz. 

Büyük bir köpek için kulübenin alanı yeterli değilse köpeğin hareketlerini kısıtlayarak köpeğin huzursuzlanmasına neden olabilir. Aynı şekilde büyük bir kulübe de özellikle yavru köpekler için çok geniş alan bıraktığı için yeterli ısı sağlamayabilir. Bu durum yavru köpekler için oldukça sakıncalıdır. Tatlılığı ile öne çıkan yavru köpekler genç ve olgun köpeklere göre soğuğa daha dayanıksızdır. O nedenle yavru köpek kulübesi ısı izolasyonunu sağlamak çok önemlidir. Mandu köpek kulübeleri;

  •           Small
  •           Medium 
  •           Large
  •           Extra large 

şeklinde boyutlara sahiptir. Bu sayede bu modeller ile farklı ırk ve boy köpekler için size pek çok seçenek sunar. Markanın büyük boy köpek kulübesi modelleri, Kangal ve benzeri köpekler için uygun bir seçenektir.

Köpek kulübesinin dış ölçüleri, bahçenizde veya balkonunuzda kaplayacak alanı belirler. Mandu köpek kulübeleri farklı ebatları ile farklı köpekler için pek çok seçeneğe sahiptir; can dostunuza rahat ve konforlu bir yaşam alanı sağlayan pek çok alternatif sunar. Siz de köpeğiniz için konforlu, sağlıklı ve sağlam bir yeni kulübe arayışında iseniz en doğru seçim için Mandu köpek kulübesi modellerine göz atabilirsiniz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.