Köpek Dostu Bahçe Tasarlama Rehberi

01-07-2022 12:46
Köpek Dostu Bahçe Tasarlama Rehberi

Köpek Dostu Bahçe Tasarlama Rehberi

Pati dostunuzla yaşadığınız evi ona göre düzenlersiniz. Peki ya bahçe? Köpeklerin en sık vakit geçirdiği ve yaz aylarının vazgeçilmez mekanı olan bahçenizi de can dostunuza göre düzenlemeniz gerekir. Köpeğinizin ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlayacağınız bir bahçe onun adeta cennet köşesi olabilir. Pati dostunuz için ihtiyacınız olan en önemli nesne ise elbette ki bir köpek kulübesi. İklim koşullarından koruyan ve köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayan ahşap köpek kulübesini Mandu kalitesiyle ona sunabilir ve bahçenizi onun için harika bir alana dönüştürebilirsiniz. 

Patili Dostunuz için Bahçe Tasarlarken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

  •           • Pati dostunuz için bahçe tasarlarken öncelikli olarak etrafı köpeğinizin güvenliği için yeniden düzenlemeniz gerekir. Köpeğinizin atlama veya kaçma olasılığına karşın bahçenizin etrafını çitlerle sarmalısınız. Köpeğinizin boyuna, cinsine ve atlama kapasitesine göre çitin uzunluğunu belirlemelisiniz. Bahçe etrafına yerleştireceğiniz çitlerin ahşap gibi doğal materyallerden üretilmiş olması hem köpeğiniz hem de sizin için daha faydalı olur.
  •           • Bahçenize yerleştireceğiniz eşyaların cam, porselen gibi materyallerden üretilmemiş olmasına özen göstermelisiniz. Can dostunuzun herhangi bir nesneyi kırmaması veya kendine zarar vermemesi için bahçenizde yer alan her malzemeye dikkat etmelisiniz.
  •           • Pati dostunuz için tasarladığınız bahçenizde mutlaka bir kulübe olması gerekir. Köpeğinizin bahçede rahat edebileceği, gerektiği zaman dinlenebileceği bir dış mekan köpek kulübesi işinizi görür. Kulübe seçimi yaparken de dikkatli davranmalı ve ahşap gibi doğal malzemelerden üretilen kulübelere yönelmelisiniz.
  •           • Bahçenizde yetiştirmek istediğiniz veya halihazırda yetiştirdiğiniz bitki varsa bu bitkilerin etrafını da bir çit ile çevreleyebilirsiniz. Pati dostunuz polenlerden etkilenebilir veya köpeğiniz bitkilere zarar verebilir. Sebze, meyve gibi besinleri yetiştirdiğiniz alanları köpeğinizin özgürce dolaşacağı alandan ayrı tutmak işinizi görebilir. Papatya, Üzüm bitkisi, Yabanasması, Gelincik, Domates bitkisi, Kadife çiçeği gibi bitkiler genellikle köpekler için tehlike arz eder. Veterineriniz ile konuşarak bitkilerinizi konumlandırmalı ve bahçenizde yetiştirmeye devam etmelisiniz.
  •           • Evinizden bahçeye çıkan bir kapı olması can dostunuzun işini kolaylaştırır. Köpeğinizin dışarı çıkmak ve eve girmek istediği zamanlarda kendi başına açabileceği bir kapı kullanmak hem sizin hem de can dostunuz için faydalı olur. Köpeğinizin boyuna uygun bir kapı yaptırmak sizin için ideal olabilir.
  •           • Köpeğinizin oyun oynayabileceği alanlar yaratmalısınız. Can dostunuzun enerjisini oyun oynayarak atabilmesi için ona geniş bir bahçe ve oyun alanı sunmak onun mutlu olmasına da yardımcı olur.
  •           • Köpeğiniz muhtemelen tüm gün bahçede durmak ister. Temiz hava ile birlikte özgürce koşabileceği alan onun için en güzel hediye olur. Elbette bu durumda mamasını ve suyunu ihmal etmemeniz gerekir. Bahçenize pati dostunuzun su içebileceği ve mamasını yiyebileceği kap ya da kaplar yerleştirmek beslenme düzenini ihmal etmenizi önler. Böylece can dostunuz acıktığı ve susadığı anlarda sık sık eve girmek ya da havlamak zorunda kalmaz.

Bahçenizi Patili Dostunuzun Yuvası ile Renklendirin!

Bahçenizi küçük dostunuza uygun bir yuva haline getirmenin yolu doğru bir köpek kulübesi ile mümkündür. Doğal malzemelerden üretilen ahşap köpek kulübesi modelleri ağaçtan üretilir. Bu sayede pati dostunuzun sağlığına zarar vermeyen kulübeler dış mekanda kullanılmaya oldukça uygundur. Hava koşullarına dayanıklı olmaları adına sağlamlaştırılan ahşap köpek kulübesi çeşitleri zorlu hava koşullarında dahi pati dostunuzu korur. Adeta bir ev gibi olan kulübelerin yanı sıra dublex, teraslı ve bahçeli köpek kulübesi de koleksiyon içerisinde yer alır. Farklı ihtiyaç ve isteklere cevap vermek adına üretilen köpek kulübesi modelleri pati dostlarınızın güvenliğini de sağlar. Mandu'da sizlere sunulan onlarca köpek kulübesi içerisinden beğendiğiniz modelleri inceleyebilir can dostunuza harika bir yuva ile birlikte bahçenize şık bir dekorasyon ürünü armağan edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.