Ahşap Ev Seçimi

16-11-2022 01:27
Ahşap Ev Seçimi

Ahşap Ev Seçimi 

Doğada yaşam alanı oluşturmanın en eski ve sağlıklı yollarından biri de ahşap ev yapılarıdır. Geçmiş yıllarda malzemenin kolay bulunması nedeniyle tercih edilen ahşap evler günümüzde doğaya dönüş, sürdürülebilirlik ve sağlıklı yaşam için ideal bir seçenektir. Üstelik ahşap evlerin farklı tasarımı onları keyifli zaman geçirmek için uygun alanlar yaparken depreme karşı da dayanıklıdır.

Ahşabın nefes alabilen yapısı bu materyalden üretilen evlerin insan sağlığı için faydalı olmasını sağlar. Betonarme yapıların aksine doğal bir malzeme olan ahşaptan üretilen evler insan psikolojisi ve sağlığı üzerinde pozitif etkiler yaratabilir. Tabii tüm bu etkileri alabilmek için ahşap ev seçiminin doğru yapılması gerekir. Sürekli yağmur, güneş ve nem gibi dış etkenlere maruz kalan ahşap evlerin dayanıklı ve sağlıklı olması için iyi kalitedeki materyallerden üretilmesi gerekir. Modeller arasından seçim yaparken bu özelliklere dikkat ederek beğendiğiniz tasarıma gönül rahatlığı ile karar verebilirsiniz.

Ahşap Ev Modelleri

Doğada son yıllarda sıkça karşınıza çıkan ve turistik amaçla da kullanılan modern ahşap ev modelleri birçok farklı tasarıma sahiptir. Bungalov, Tiny House ve demonte ahşap ev modelleri en sık değerlendirilen seçeneklerdendir.

Bungalov diğer bir adı ile üçgen ev ters piramit görünümüne sahiptir. Tasarımın büyüklüğüne göre asma kat ile ya da tek katlı olarak tasarlanabilir. Alçak tasarımı ile doğa ile uyumlu bir görüntüye sahiptir. Ayrıca bungalov çatısına uygulanan pencere detayları ile yattığınız yerden gökyüzünü ve manzarayı seyretmek büyük keyif verir.

Tiny House küçük ev anlamına gelen bir kavramdır. Minimalist tasarımı ile yaşam alanını daha küçük bir alanda kurmaya dayalı sade bir yapıdır. Tatillerinizi geçirmek için doğa ile iç içe küçük bir kulübe arıyorsanız tam size göredir. Römork arkasına takarak evinizle birlikte dolaşmak istiyorsanız ideal bir seçenek olur. Farklı ve estetik tasarımları ile kendi hayran kitlesini yaratan Tiny House modelleri işlevsel yapısıyla da kullanıcısını memnun eder. Asma katlı ve tek katlı seçenekleri vardır.

Demonte ahşap evler genellikle aileler için kurulu bir düzende tercih edilir. Demonte yapısı ile dilendiği zaman sökülerek başka yerde tekrar kurulabilir ve montajı kısa sürer. Ahşabın doğal yapısı ile bir evin tüm ihtiyaçlarının bir araya geldiği tasarımlara sahiptir. Verandada doğayı seyrederken ailenizle birlikte keyifli zaman geçirmek istiyorsanız, demonte ahşap ev modelleri arasından size uygun olana karar verip sağlıklı bir eve sahibi olabilirsiniz.

Ahşap Ev Boyutları

Ahşap evler tasarım türüne ve boyutlarına göre farklılık gösterir. Ahşap ev planları bungalov, Tiny House ve demonte yapılarda farklılık gösterir. Bungalov yapılarında genellikle yaşam alanı, yatak odası ve banyo tek alana konumlanır. Tiny House da tasarım açısından çoğunlukla tek alanın kullanıldığı yapılardır. Demonte ahşap ev modelleri ise birkaç oda, tuvalet ve banyosu ile standart evlerin planını takip eder. Ortalama 10 m2’den 100 m2’ye kadar farklı boyutlarda ahşap evler bulabilirsiniz. Dilerseniz farklı boyutlarda özel siparişler vermeniz de mümkündür.

Ahşap Ev Malzemesi Nedir?

Ahşap evlerde hangi tür ve plana sahip olursa olsun özel ağaçlar ve malzemeler kullanılır. Dayanıklı ağaçlardan elde edilen keresteler ile evlerin ana iskeleti inşa edilir. Kereste üzerine plywood ile ekstra katman oluşturulur ve ısı yalıtımı yapılır. Nem ve ısıya dayanıklı hale getirilen yapılar üzerinde ahşapların mukavemetini artırmak için koruyucu ve rabıta yapılarak boyası yapılır. Çoğu modelde ahşap lambir uygulanarak hem estetik hem dayanıklı katmana yer verilir. Dış cephelerde güneş ve yağmurun etkilerine karşı koruma amacıyla shingle kaplama ve ısı yalıtımı malzemeleri kullanılır. Pencere ve kapılar yerine göre PVC doğrama, konfor cam ve panel gibi farklı türlerden oluşur.

Ahşap Ev Dayanıklı mıdır?

Ahşap evler doğru malzeme seçimi yapıldığında ve koruyucu uygulamalarla inşa edildiği zaman uzun yıllar dayanabilir. Eski köy evleri arasında yüzyıllar boyunca tamir ve tadilatı yapılarak nesilden nesile aktarılan yapıları düşünürseniz kaliteli bir ahşap evin dayanıklılığını anlayabilirsiniz. Her yıl gerekli bakım ve tamiratı yaparak bugün sahip olduğunuz ahşap evi çocuklarınıza miras bırakmanız mümkündür. Şimdi siz de doğa ile iç içe sevimli ve kullanışlı bir yuva için Mandu ahşap ev modellerini inceleyerek hemen sipariş verebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.